Известие

Collapse
No announcement yet.

Тук съм за няколко съвета :)))

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Тук съм за няколко съвета :)))

Здравейте колеги, тук съм за малко помощ от ваша страна. Досега никога не съм карал Алфа ромео, карал съм предимно Рено, и съм много доволен да си призная, стга да знаеш какво точно да си купиш де Та сега съм пред дилема и се надявам някой тук да ми съдейства. дали да си купя следващото рено...лагуна 2001...или Алфа 156? разума ме тегли към лагуната, сърцето...познайте накъде качих се в една Алфа 156 и даже без да я подкарам се влюбих :P То не беше интериор в стил Ферари, то не беше жълт кожен салон с щампи на марката, то не беше екстериор..а бе надървих се...даже и у нашия форум се похвалих..ама проблем..колата беше 1.9 ЖТД. Искам да ми кажете кой от 2-та дизела е за предпочитане 1.9 или 2.4, има ли нещо друго което е болестно в тези коли(скорости, течове, ремъци) колко струват тези неща и много ли е скъпо за поддръжка тази машинка.
    Мисля си, не сигурен съм, че Алфата е за хора които поставят естетиката над практичността, за такива дето искат да се отличават от безбройните гофове, астри и фордчета независимо от всичко. Затова съм почти сигурен че накрая ще си намеря някоя лагуна, ще тръгна да я купувам и по пътя за натам ще спра някъде и ще си купя Алфата и и дори веднъж само да проработи като хората всичко пак ще си заслужава
    Просто ми кажете обаче бензин или дизел, разход горе долу, цени на консумативи и някоя друга детска болест. Благодаря

п.с. Алфата дето съм харесал е към 11000 1.9....

Поздравления за избора!

Алфата се купува със сърце, не с разум.
    Поддръжката и се различава от тази на Реното. Аз до сега съм имал четири различни Алфи, а пък жена ми кара само Рено.

Разликата в бензиновите мотори и дизеловите е в разхода на гориво. Ако караш много вземи си дизел, ако караш малко бензин 1.8 или 2.0 (за предпочитане е втория). Имай в предвид че дизелите са много динамични и с подходящ чип тунинг мощността им се увеличава значително. Ако тази която си видял 1.9 с кремавия салон те е грабнала от първия път, направи и една диагностика да видиш какво трябва да правиш и ВЗЕМАЙ - нема се плашиш!

Успех!
    Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
    Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
    Lancia Ypsilon '02

Comment

бе не мое да спим бе човек, полудел съм...с всички вас ли е така

Comment

Така е....това си е болест...свиквай
        Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
        Lancia Ypsilon '02

Comment

кво има да не спиш,скачаи и тва е.ако неможеш да плуваш не се сьбличаи!!!
          0888515205

Comment

Първоначално публикувано от KirilSol
            Поздравления за избора!

.. направи и една диагностика да видиш какво

Успех!

Къде?

Comment

Първоначално публикувано от goty
              бе не мое да спим бе човек, полудел съм...с всички вас ли е така
              Добре дошъл в сектата!Ако се влюбиш истински,и за жени няма да си мислиш толкова....първо покарай малко,пък после ще захапеш още повече....успех
              GTV с ново сърце и валчета .....много/100км.

Comment

ами ти откъде си...напиши от кой град си?
                Lancia Ypsilon '02

Comment

За дизелите на алфа е писано много в тоя форум. И двата са добър избор, естествено 2.4 е по-интересен Разликата м/у двата е един цилиндър, хардуерно са аналогични. Нелоша динамика, икономични, сравнително малко детски болести.

Въобще дилемата лагуна vs 156 звучи нелогично. Едно само трябва да ти е ясно: ако очакваш багажно пространство от 156, грешиш
                  _______
                  146 JTD - ex
                  Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy
                    За дизелите на алфа е писано много в тоя форум. И двата са добър избор, естествено 2.4 е по-интересен Разликата м/у двата е един цилиндър, хардуерно са аналогични. Нелоша динамика, икономични, сравнително малко детски болести.

Въобще дилемата лагуна vs 156 звучи нелогично. Едно само трябва да ти е ясно: ако очакваш багажно пространство от 156, грешиш
                    от Сф съм, а за багажното пространство не съм много сигурен ,все пак досега карах коуч 2.0 16 дето багажника му е като жабка колата беше най безпроблемната дето съм карал, но ....завърши трагично

Comment

Първоначално публикувано от KirilSol
                      Поздравления за избора!

Алфата се купува със сърце, не с разум.
                      Поддръжката и се различава от тази на Реното. Аз до сега съм имал четири различни Алфи, а пък жена ми кара само Рено.

Разликата в бензиновите мотори и дизеловите е в разхода на гориво. Ако караш много вземи си дизел, ако караш малко бензин 1.8 или 2.0 (за предпочитане е втория). Имай в предвид че дизелите са много динамични и с подходящ чип тунинг мощността им се увеличава значително. Ако тази която си видял 1.9 с кремавия салон те е грабнала от първия път, направи и една диагностика да видиш какво трябва да правиш и ВЗЕМАЙ - нема се плашиш!

Успех!
                      така като гледам лагуна няма да караш май
                      Alfa romeo GTVex
                      Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                      Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                      Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

вземай

така и така ще даваш 10-на хиляди за кола, още 1000 годишно за "ЛЮБИМАТА" кво му плащаш. А после цяла година и 20к км кеф.
                        А КЕФА цена няма ша знайш.
                        То е като жените ако вземеш да смяташ колко ти излиза една не е за тебе. Кеф има и като даваш пари за нещо - дали ще е кола, жена, комп, "парцалки" ... Нали затова са парите.
                        ALFA 156 1.9JTD '98
                        ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007

Comment

Re: вземай

Първоначално публикувано от Bottata
                          така и така ще даваш 10-на хиляди за кола, още 1000 годишно за "ЛЮБИМАТА" кво му плащаш. А после цяла година и 20к км кеф.
                          А КЕФА цена няма ша знайш.
                          То е като жените ако вземеш да смяташ колко ти излиза една не е за тебе. Кеф има и като даваш пари за нещо - дали ще е кола, жена, комп, "парцалки" ... Нали затова са парите.
                          То като сравняваш с жените
                          Ако жената ти е на сърцето не ти правят впечетление капризите и, ама ако вземеш грозна и не ти трепва отвътре и левче да дадеш го смяташ разход.
                          2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                          CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

споко колега !
                            Ясно е че скоро ще се похвалиш с Алфа !
                            Това е малко като страаста по моторите... качиш ли се веднъж и няма слизане...
                            Аз преди бях от булшинството хора с онова скиптично мнение към Алфа("инталиански бангий")... ама веднъж седнах в едно чудо наречено 156 и това беше... всички други марки коли по автосалоните ми се струваха като една и съща, всичко беше еднакво.. и като видех Алфа... и някак си изпъкваше сред еднообразието от всекидневки
                            Успех с покупката! Гледай най-вече да е читава...
                            Аз ти препоръчвам 2.4 жтд!
                            http://luchi.bg/ Парапети

Comment

и аз препоръчвам 2.4 за дизел и 2.0за бензин хвърли едно око на 166,така и така оглеждаш пазара,пък ти пак си се чуди между 156 и лагуна,а ако искаш малко по луксозна 156-ца погледни и ланча либра! успех
                              147 jtd 115k.c "02 Distinctive

Comment

Working...
                              X